БИОГРАФИЯ

Change page language / EN

Цветан Св. Папазов е роден в град Велико Търново през 1981г. в семейство на музиканти. Баща му - Светослав е артист-оркестрант в ДМДТ "Константин Кисимов" гр. В.Търново и свири на ударни инструменти, а майка му - Росица - флейтистка. И двамата завършили русенското музикално училище. Детството си Цветан прекарва предимно в Търново, като за 1-2 години е живял и в Русе. Още от малък той има увлечение към изкуството, което със сигурност се дължи на атмосферата, в която е расъл. Той е едва на 6 години, когато тръгва на уроци по пиано и солфеж в младежкия дом на Велико Търново, където придобива и първите си музикални познания. Малко по-късно, както повечето деца на тази възраст, той не е сигурен, че това е нещото, което иска и на 7 годишна възраст родителите му го записват в театрална трупа за деца към пионерския дом в Търново. Там той участва около година, като има и главна роля в едно от заглавията на трупата - играе котаракът в чизми. Но не театърът и актьорската игра са най-желаното от Цветан. Следващата година отново се връща към музиката, като се премества във вокално-инструменталната група "Пеещи камбанки", отново към пионерския дом. Там той остава около две години и е част от инструменталистите на формацията, като неговия инструмент е ксилофон. По същото време - в първите седмици от последната година на началното му образование, родителите му го записват в СОУ "Емилиян Станев"- град Влико Търново в паралелка с профил музика, където през 1999г. със специалност ударни инструменти, Цветан завършва средното си образование. В началото на 90-те години той чува за Бога, което дава нов смисъл на живота му и така още от тинейджърските си години той решава да стане член на местната ЕПЦ, в която служи с таланта си и до днес. В края на 93-та - началото на 94-та година Цецо става част от състава на рок група "Филаделфия", на която продължава да е барабанист и до днес - 17 години по-късно. Това за него е "време на изграждане" като барабанист. В групата той взема активно участие не само в живите изяви, които имат, но и в аранжиментите на песните, както и в записването на барабаните и някои други инструменти в двата албума, които за това време групата е издала, както и в работата върху третия, който поради липса на спонсори и до днес стои и чака да бъде издаден и тиражиран.

От края на 11-ти клас (1998г.) става част от симфоничния оркестър на оперетата в ДМДТ "Константин Кисимов" - гр. Велико Търново. Там той заема длъжността артист-оркестрант и свири по специалността си - удрни инструменти до 2004 година. Това е следващият от "изграждащите" периоди за Цветан като инструменталист, но вече на по-високо, професионално ниво.

В карая на средното си образование, по свое желание, Цецо получава от своите родители първата си 8 милиметрова видео камера, като подарък за абитуриентския си бал. Това е момента, в който той започва да се увлича с всяка изминала година все по-силно и по-сериозно от видео заснемане и постобработка, като с времето търси все повече изкуството в това свое хоби. Той продължава да развива своите способности и умения, както в заснемането и обработването на видео, което с времето за него се превръща в нещо повече от хоби, така и в музиката. След завършване на средното си образование Цветан кандидатства, заедно с най-добрия си приятел от училище в СУ и ВТУ, като и двамата са приети и надвете места. По ред причини те избират да останат в родния си град, където записват Педагогика на обучението по музика. Цветан завършва със специалност ударни инструменти и отличен успех, след полагане на държавните си изпити.

След края на своето висше образование той сключва брак със дългогодишната си приятелка Марта, с която заедно са част от група "Филаделфия". Лятото на 2004-та Цецо влиза в казармата. След шест месеца служба той отново е у дома и продължава своето развитие като музикант и оператор, макар второто да му е само хоби.

През годините Цецо е заснел сватбите на някои свои приятели и познати, а през лятото на 2010 година той снима и първия си музикален видео клип. Това е видеото към песента на Филаделфия - "Вярвам". Вдъхновен от резултата, само няколко месеца по-късно снима и втори клип за групата -"Много неща", след който планира и трети, но нещата за него се отлагат във времето, поради желанието му да инвестира в ново оборудване, с което да го заснеме, за да се получат, желаните от него още по-добри резултати. През това време Цецо, заедно с екип от негови приятели обмислят подробности около бъдещия клип.

Междувременно, в началото на 2011-та, той получава покана от новосформираната група Raise Band от Стара Загора, да участва като барабанист в групата. Не след дълго - приема. Един от последните проекти, по които Цецо работи са именно видео клиповете на двете групи. На 20-ти август 2011-та той снима клипа на Raise Band - "Недей", където е само оператор, за разлика от предните два клипа на Филаделфия, които са негово дело от начало до край. Другият проект, върху който само седмица по-късно, Цветан работи е вече споменатото видео към песента на Филаделфия - "Всичките ми дни". "Недей"и "Всичките ми дни" са първите два клипа, които той снима с новото си оборудване изцяло във Full HD резолюция. Работата по последния клип все още е в процес . Предстоят още снимки в началото на октомври 2011-та година, след което ще бъде монтиран и окончателно завършен клипа. Към списъка с готови продукти се нарежда и едно друго видео " Да се изправим срещу великаните", което може да се числи по-скоро към графата, рекламни клипове или дори може да бъде наречено кратък филм. Това е последния проект, по който Папазов работи през месец септември 2011-та, и който представя друга страна на твореца в Цецо, а именно - композиторските и оркестраторски умения, с които създава музиката за филма. В календара на Цветан предстоят още аудио записи и снимки, като най-скорошната задача, с която ще се заеме е поредното видео за Raise Band. Останалото..... предстои. :)

(Публикувано 2011 г.)

Според Цветан: " Дори само един човек да бъде докоснат от музиката, която свиря или видеото, което съм направил, значи си е струвало."